Studiu. Acum riști mai puțin dacă nu oprești la semnalul Poliției decât dacă oprești

Reglementările la Codul Rutier, realizate de experții în legislație rutieră au efecte nebănuite nici chiar de ei, oameni care sunt experți. Astfel, după ordonanța 84, care spune că șoferii vor avea permisul suspendat cât timp se fac analizele de laborator, e mult mai sigur să nu oprești când face semn polițistul.

Toate acestea rezultă dintr-un studiu complex care a constant în citirea Codului Rutier de către o echipă de neanalfabeți.

Conform legislației în vigoare, dacă șoferul nu oprește la semnalele agentului rutier acesta riscă 4 puncte de penalizare și suspendarea permisului o lună. Dacă se riscă și face gestul ăsta, s-ar putea ca pentru un nurofen sau covrig cu mac ori să i se facă dosar penal pentru conducere sub influența drogurilor, cu pușcărie și suspendarea permisului 10 ani, ori să rămână cu el suspendat câteva luni până la 400 de ani, până vin rezultatele de la laborator.

De aceea este recomandat să nu opriți la semnalul agentului rutier decât dacă veniți de la o cură de dezintoxicare sau ați făcut greva foamei și nu aveți nimic în organism sau dacă sunteți nou născut și ați luat mașina părinților pentru o tură pe autostradă.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

8 iulie 2024 14:51
Citește mai mult despre: amenda circulatie oprit politist

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult