Autoritățile din mai multe zone rurale ale țării se confruntă cu o nouă problemă legată de oamenii care mor. Întrucât românii au devenit fanatici cu moaștele, mulți dintre ei nu-și mai îngroapă bunicii, convinși fiind că oasele lor vor deveni mult mai valoroase în timp, ca mai toate moaștele.

romani_moaste_spala_dinti.jpg

„Situația este de-a dreptul disperată. Avem 45 de morți neîngropați în comună, scoși pe acoperiș, să putrezească să se ia carnea de pe ei. Pe lista de așteptare pentru moaște mai avem încă 60 de locuitori care trag să moară”, se plânge primarul localității Costelu din județul Buzău.

Deși fenomenul nu este unul nou în ultima vreme acuzațiile cu privire la fraudă s-au înmulțit. „Săptămânal primim zeci de reclamații de la oameni care-și acuză vecinii că au dat șpagă pentru a intra mai în față la sfințire. Moaștele, pentru a fi pupate în deplină siguranță, trebuie sfinție de un sobor autorizat. Cererile sunt multe iar echipajele de preoți nu fac față”, a declarat prefectul județului. 

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Thursday, 13.10.2016 13:47 Social

National Cinematografic