Studiu: ceafa de porc în ulei, mai sănătoasă ca broccoli

Un nou studiu realizat de cercetătorii britanici de la Universitatea de Alimentaţie din Manchester a scos la iveală rezultate surprinzătoare în privinţa alimentelor care ne fac mai sănătoşi. Astfel, se pare că ceafa de porc este un adevărat izvor de sănătate datorită acizilor graşi şi proteinelor pe care le conţine.

O analiză amănunţită a arătat că ceafa de porc este alimentul complet, conţinând mai multe vitamine decât broccoli sau morcovii, precum şi magneziu, fier sau potasiu. Specialiştii recomandă ca ceafa să fie gătită în mult ulei pentru a nu se pierde din substanţele nutritive, în special vitamina D, foarte bună pentru oase şi pentru sănătatea pielii.

“Din păcate populaţia nu este educată şi continuă să consume mâncare de la fast-food, cum ar fi salatele sau peştele, care sunt foarte dăunătoare sănătăţii. Un mic dejun sănătos trebuie să aibă neapărat o porţie de ceafă de porc, eventual cu nişte jumări sau cârnaţi, şi neapărat cartofi prăjiţi cu multă sare”, au recomandat cercetătorii britanici.

Scris de Ef
18 mai 2012 05:05

Alte articole

Vezi mai mult