Studiu de fezabilitate. Puntea dintre weekend şi 1 iunie ar putea fi gata în 2029

Vești bune – am putea avea liber între acest weekend și ziua de 1 iunie, care pică marți! Guvernul anunță că au fost realizate primele pre-studii de fezabilitate pentru puntea dintre duminică și marți, iar dacă toate celelalte faze se vor desfășura conform planului, primii români se vor putea bucura de minivacanța de 1 iunie după 1 august 2029.

„E o punte complexă, care necesită transformări majore ale întregului calendar de lucru, motiv pentru care, după aprobarea pre- și post-studiilor de fezabilitate, va trebui să lansăm o licitație pentru găsirea unui proiectant serios, eventual o companie japoneză care a mai executat astfel de punți în ultimul deceniu”, explică ministrul Zilelor Libere, Marcel Aurel.

Dacă puntea între weekend și 1 Iunie nu va fi gata până în 2032, România riscă să piardă finanțarea de la UE pentru acest proiect, ceea ce ar putea însemna că luni mergem la muncă. „Ar fi o lovitură dură pentru moralul nostru deja zguduit de pandemie, așa că am face bine să n-o dăm în bară”, a adăugat ministrul.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
28 mai 2021 10:54
Citește mai mult despre: minivacanta punte weekend

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult