Studiu. După modul în care poartă mască, românii cred că Covid se transmite prin cot

Cele mai noi cercetări în domeniu arată că românii sunt convinși că virusul Covid-19 se transmite prin cot. Informația pare să se fi răspândit în primele zile de ieșire din starea de urgență, când foarte mulți oameni salutat cu cotul și, concomitent, au crescut și cazurile de infectare. 

Același studiu relevă faptul că tot românii au impresia că școlile nu pot fi focare de infecție, de unde și decizia de a începe școala fizică, chiar și fără verificarea temperaturii elevilor. Gesturile autorităților relevă faptul că copiii, deși stau aproape unul de altul și sunt neascultători, nu pot fi purtători de coronavirus și, mai mult, părinții lor nu se pot îmbolnăvi grav de la așa ceva. 

În ultimul rând, conform deciziilor Direcțiilor de Sănătate Publică, românii nu cred că dușul ar putea fi o măsură de prevenție împotriva infectării cu noul coronavirus, dimpotrivă. De aceea, încă de acum două luni, s-au luat măsuri dure în privința sălilor de sport, unde este permisă intrarea, socializarea, folosirea în comun a aparatelor, dar nu și dușurilor, ca nu cumva să ia cineva Covid de la apă cu săpun. 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

13 august 2020 05:44
Citește mai mult despre: masca

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult