Studiu. Grupurile Whatsapp de părinți, mai nocive decât RTV și Antena3

Jos grupurile de părinți! Un studiu arată că grupurile de Whatsapp făcute de părinți, cu denumiri gen ”Grupa Mare – Fluturași” fac mai mult rău decât alcoolul și distribuie mai multe știri false decât RTV. De obicei bărbații sunt obligați să se înscrie în grup, ca să fie și ei la curent cu creșterea copilului. Inițial, ei acceptă, sperând să agațe vreo milfă de pe grup, dar își dau repede seama ce eroare au făcut.

Din 350.000 de mesaje, câte are în medie un grup de părinți, doar două sunt efectiv despre școală, cele mai multe fiind înțepături lansate de câte o mamă la adresa alteia, iar nivelul discuției e de ceartă în tramvaiul 14. Iar când se discută despre școală, de obicei e vorba despre ce să-i cumpere profesoarei, sau combinații cu vize de flotant ca să poată fi înscriși copiii la o școală ”mai bună”.

Partea cea mai urâtă este că fiecare grup care conține profesoara sau educatoarea este dublat de un grup fără ea, ca să poată părinții s-o bârfească pe îndelete. Scrollând pe un grup de părinți e ca și cum ai vedea o cascadă de prostie, care se revarsă din telefon. ”Dana Budeanu pare echilibrată pe lângă ce vezi acolo. Zici că e Dalai Lama!”, susține psihologul Decebal Popescu.

Analizând atent grupurile de Whatsapp, se explică de ce în România crește concentrația de cocalari și pițipoance. Atâta s-a putut. ”E ca o ședință cu părinții dar non-stop. O dată pe trimestru e suportabil să auzi aberațiile părinților, dar în fiecare zi e prea mult. Când încep discuțiile cu ce perdele să cumpărăm pentru clasă realizezi ce noapte a minții e în țara asta”, susține Marian Coltea, membru al unui grup de părinți.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Ionut
8 iunie 2021 08:15
Citește mai mult despre: grup școală whatsapp

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult