Studiu. Judecătorii, singurii români cărora le plătesc părinții pensia

Fenomen inedit în România, unde judecătorii se pensionează înaintea părinților, care continuă să muncească vreo 6-7 ani după aceea, ca să le plătească pensia odraslelor pensionate la 45 de ani. În multe cazuri, părinții judecătorilor ieșiți la pensie se simt nevoiți să-și mai ia unul sau chiar două joburi suplimentare, pentru că veniturile lor însumate nu ajung nici măcar pentru un sfert dintr-o pensie medie de judecător român.

”E un dezechilibru care trebuie compensat cumva, dar facem totul pentru copiii noștri, care au terminat facultatea cu 6, au fost juriști la firma noastră, apoi avocați printr-o cunoștință, care i-a luat la biroul lui, după care au fost magistrați la o judecătorie rurală și iată că au ieșit la pensie cu o sumă frumușică, de peste 25.000 lei lunar. Eu o să mai vând în piață cam 8 ani ca să adun vechimea și ies și eu”, povestește mama unei judecătoare pensionate.

Părinții judecătorilor pensionați spun că acum că au ieșit la pensie odraslele au timp să le facă și nepoți, pe care abia așteaptă să-i crească tot ei, bătrânii, pentru că judecătorii sunt obosiți după o carieră îndelungată, presărată cu mii și mii de dosare amânate, prescrise sau cu decizii la comandă politică.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
2 aprilie 2024 13:02
Citește mai mult despre: judecatori pensie

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult