Studiu: Mesajele şi imaginile de pe pachetele de ţigări afectează sănătatea nefumătorilor!

Cea mai recentă cercetare a oamenilor de ştiinţă britanici a dus la o descoperire uluitoare! După ce au studiat vreme de mai bine de un deceniu mesajele şi imaginile şocante de pe pachetele de ţigări, savanţii au ajuns la concluzia că acestea îi afectează mai ales pe nefumătorii care intră în contact cu ele, afectându-le grav sănătatea psihică şi echilibrul emoţional. Cercetătorii au numit acest fenomen extrem de grav „privitul pasiv la pachete de ţigări”.

„Impactul acelor mesaje asupa fumătorilor e practic nul”, spune unul dintre oamenii de ştiinţă britanici, „şi e şi logic, cineva care se trezeşte dimineaţă tuşind şi horcăind nu e chiar suprins de informaţia că probabil va muri de cancer. În schimb, nefumătorii care văd imaginile de pe pachete sunt extrem de afectaţi psihologic de ele, putem spune chiar că le distrug sănătatea. Gândiţi-vă doar la copiii pe care-i trimit părinţii la chioşc să le ia ţigări, ce văd ei pe pachete? Oameni suferind de cancer, schelete, spermatozoizi blegi, plâmâni înnegriţi. Conform studiilor noastre, chiar e mai bine să fie fumători, pentru că atunci nu le pasă de aceste avertismente, chiar râd de ele.”

Oamenii de ştiinţă se gândesc acum să prevină consecinţele negative ale imaginilor de pe pachetele de ţigări prin avertismente asupra pericolului reprezentat de ele. Ei spun că probabil cea mai simplă soluţie ar fi să le acopere cu mesaje sau chiar imagini avertizând asupra riscurilor privitului la pachetele de ţigări, fără să le elimine însă complet, pentru a se conforma şi directivelor UE.

Scris de TNR
8 aprilie 2012 14:04

Alte articole

Vezi mai mult