Deși sunt zeci de mii de vasluieni care au plecat din țară, niciunul dintre ei n-a ajuns în Suedia, Danemarca sau Norvegia. Situația poate părea ciudată, însă e cât se poate de firească: în aceste țări băutura se vinde doar în anumite condiții și mai este și a dracului de scumpă.

vasluieni_amnistie_fiscala.jpg ”Să fim serioși, sunt șanse mai mari ca un vasluian să ajungă prin Asia sau America de Sud decât într-o țară scandinavă”, apreciază reputatul sociolog Decebal Popescu. ”Da, distanța este mult mai mare, pierzi mult timp pe drum, dar dacă ești vasluian și compari prețul băuturii, merită efortul. Cu banii dați pe băutură în Suedia într-o zi te spargi 2-3 luni în Peru sau Nepal.”

Țările scandinave sunt însă nepopulare printre toți românii, nu doar pentru vasluieni. ”Dacă un român ajuns în Spania sau Italia nu-și pune niciodată problema să schimbe țara, cei care ajung în țările scandinave rezistă, în medie, vreo 6 luni, după care se reorientează spre alte țări. Ei spun că nu le place clima, că e prea frig acolo, dar motivul real este tot prețul băuturii”, spune celebrul sociolog.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Calin | Monday, 13.01.2020 10:48 Social

National Cinematografic