Usturoiul nu este doar senzațional la gust ci și extrem de eficace în lupta contra dăunătorilor. Cel puțin asta reiese dintr-un studiu recent, care a scos la iveală că paraziții care sugeau sânge uman, așa-numiții vampiri, au dispărut complet de pe planetă în urma unei râgâieli puternice cu usturoi.

ragaiala_usturoi_vampiri.jpg ”Se pare că ultimii vampiri a căror existență a putut fi confirmată trăiau în Transilvania acum 174 de ani”, spune reputatul istoric Decebal Popescu. ”Însă nebunia unui român care a consumat aproximativ o găleată de mujdei le-a fost fatală. Omul a râgâit încontinuu timp de vreo 7 zile și a generat un damf de usturoi care a stat deasupra Transilvaniei aproape o lună. Iar când damful de usturoi a dispărut, odată cu el au dispărut și toți vampirii din Transilvania.”

Un istoric controversat are însă o altă teorie legat de dispariția vampirilor. ”Da, este adevărat că de la usturoi li s-a tras, însă nu de la râgâială”, spune acesta. ”Nu, vampirii au devenit dependenți de șaorma, au ajuns să le placă mai mult decât sângele, iar inconștiența de a cere de fiecare dată «șaorma cu de toate» le-a fost fatală. Dar, pe de altă parte, cine poate să-i condamne?”

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Calin | Wednesday, 26.02.2020 18:50 Social

National Cinematografic