Usturoiul nu este doar senzațional la gust ci și extrem de eficace în lupta contra dăunătorilor. Cel puțin asta reiese dintr-un studiu recent, care a scos la iveală că paraziții care sugeau sânge uman, așa-numiții vampiri, au dispărut complet de pe planetă în urma unei râgâieli puternice cu usturoi.

ragaiala_usturoi_vampiri.jpg ”Se pare că ultimii vampiri a căror existență a putut fi confirmată trăiau în Transilvania acum 174 de ani”, spune reputatul istoric Decebal Popescu. ”Însă nebunia unui român care a consumat aproximativ o găleată de mujdei le-a fost fatală. Omul a râgâit încontinuu timp de vreo 7 zile și a generat un damf de usturoi care a stat deasupra Transilvaniei aproape o lună. Iar când damful de usturoi a dispărut, odată cu el au dispărut și toți vampirii din Transilvania.”

Un istoric controversat are însă o altă teorie legat de dispariția vampirilor. ”Da, este adevărat că de la usturoi li s-a tras, însă nu de la râgâială”, spune acesta. ”Nu, vampirii au devenit dependenți de șaorma, au ajuns să le placă mai mult decât sângele, iar inconștiența de a cere de fiecare dată «șaorma cu de toate» le-a fost fatală. Dar, pe de altă parte, cine poate să-i condamne?”

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Calin | Wednesday, 26.02.2020 15:50 Social

National Cinematografic