Studiu: persoanele care câştigă sume enorme de bani fără muncă sunt mai fericite

Descoperire extraordinară a cercetătorilor britanici! După 20 de ani de studiu, aceştia au ajuns la concluzia că, în ciuda a ceea ce se credea până acum, oamenii care câştigă sume extrem de mari de bani muncind foarte puţin sau chiar nefăcând nimic sunt mult mai fericiţi.

Descoperirea, spun autorii ei, ar putea explica fenomenul, până acum neelucidat, că mulţi copii de bani gata sunt mai satisfăcuţi de vieţile lor decât nişte săraci care muncesc toată ziua. Un fenomen similar se petrece şi cu persoanele care fac tranzacţii online cu aur, petrol şi diverse valute pe platforme de trading, drept exemplu cercetătorii indicând Bono.bg.

Savanţii britanici spun că ideea acestui studiu le-a venit după ce au aflat de o superstiţie populară potrivit căreia cine descoperă o comoară fabuloasă sau o sumă imensă de bani o să aibă noroc toată ziua. „Am căzut pe gânduri: dacă oamenii din popor au dreptate şi există o legătură între bani nemunciţi şi fericire?” povesteşte şeful echipei de cercetători.

Totuşi, oamenii de ştiinţă britanici nu au încă o explicaţie clară pentru acest fenomen şi presupun că e ceva iraţional, moştenit de la animale. Ei spun că mai au nevoie de câţiva ani de studiu pentru a ajunge la o concluzie şi că vor încerca iniţial să testeze pe ei înşişi dacă poţi fi mulţumit cu viaţa ta câştigând sume fabuloase fără a munci mai deloc. În acest scop, cercetătorii spun că vor începe prin a tranzacţiona online pe Bono.bg, ca să vadă dacă sumele enorme de bani pe care le pot câştiga aici îi vor face mai fericiţi.

23 aprilie 2012 13:04

Alte articole

Vezi mai mult