Studiu. Revenirea din concediu la muncă, principala cauză a depresiei la români

Epidemie de depresie, pe fondul revenirii românilor din concedii. Peste 90% din angajați resimt efectele întoarcerii la muncă. Mulți spun că îi cuprinde tristețea atunci când întind mâna și în loc să dea de o bere rece, cum se întâmpla în vacanță, ei ating imprimanta, răcitorul de apă sau fundul unui coleg, chestie care îi bagă direct în cea mai neagră supărare.

Cel mai mare motiv de supărare este întâlnirea cu șefii, urmată de întâlnirea cu colegii, iar pe locul trei la surse de depresie este întâlnirea cu clienții. Mulți angajați se plâng și că room-service-ul nu funcționează, iar fotoliile sunt foarte incomode, iar somnul în aceste condiții nu e deloc odihnitor.

Cele câteva canapele de la birou sunt insuficiente, fiind mai mereu ocupate de colegi sau de șefi, spun unii dintre angajați. Alții se confruntă cu probleme de dinainte de plecarea în concediu, adică mailuri la care rămăsese să răspundă după ce vin din vacanță și care nu prea mai pot fi amânate: ”Măcar dacă chiar venea valul ăla al șaselea de Covid, mai băgam o scuză, dar așa chiar trebuie să lucrez efectiv, ori asta mă umple de o spaimă necunoscută”, spune Marian, angajat deprimat.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Ionut
22 august 2022 16:21
Citește mai mult despre: concediu depresie job muncă

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult