Studiu. Șoferițele românce spun că e bună și faza scurtă, dar să fie intensă

Noile prevederi ale Codului rutier spun că șoferii trebuie șsă țină luminile de întâlnire, cunoscute colcvial ca și „faza scurtă” pe toate drumurile din afara localităților. Măsura a stârnit o oarecare revoltă în rândul șoferilor care cred că știu ei mai bine cum stă treaba, dar în rândul șoferițețor situația e un pic mai diferită.

Un studiu realizat de Registrul Auto Român a scos la iveală că multe dintre ele spun că faza scurtă e suficientă, important e să fie de intensitate mare. „Am cunoscut o grămadă de șoferi care merg cu faza lungă peste tot, mai ales noaptea, dar nu ajută la nimic. În afară de faptul că te orbesc cu ea, dacă-i testezi un pic o să vezi că nu știu să conducă mai deloc. Să bagi sau să folosești mereu faza lungă denotă un complex de inferioritate”, spune o șoferiță.

Femeile zic că de multe ori faza lungă e obositoare și inutilă și face mai mult rău decât bine. „Important e să reglezi înălțimea farurilor astfel încât să fii văzut, să vezi și să nu deranjezi. Oricum, majoritatea le sting la 3 minute după ce au ieșit în afara orașului, să nu-și consume bateria”.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

21 mai 2023 09:47
Citește mai mult despre: codul rutier faza lunga faza scurta

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult