Studiu. Un român care cumpără legume din Mega mănânca circa 150 kg de plastic anual

S-a depășit orice limită! Un studiu comandat de Institutul de Plastic București confirmă bănuielile: cei care cumpără legume din Mega mănâncă în medie 150 kg de plastic anual. Cel mai greu e pentru clienții care mănâncă perele cu tot cu ambalajul individual de plastic, dar și cei care mănâncă bananele cu tot cu abțibildul de plastic de pe ele.

Una din măsurile impuse de Institut a fost ca legumele din Mega, care sunt 99% plastic fără gust, să fie expuse în același raion cu farfuriile, paharele și tacâmurile din plastic, unde le este locul, pentru ca toți clienții să știe ce mănâncă.

O altă măsură este suplimentarea afișelor care spun că produsele nu sunt comestibile. ”În acest moment aceste afișe sunt puse doar la lămâi, a căror coajă nu este comestibilă pentru că este tratată cu o substanță periculoasă pentru om, ca să stea mai mult în raft și noi să facem profituri. Vom pune afișe similare la toate legumele, ca să vadă clienții că legumele din Mega nu sunt pentru consum uman”, spune un oficial Mega.

Mega Image are deseori probleme cu ANPC pentru că multe legume din rafturi sunt chiar din plastic, pentru că clienții nu sesizează diferența, fiind obișnuiți ca legumele să nu aibă nicio aromă.

Scris de TNR
12 iulie 2019 08:07

Alte articole

Vezi mai mult