Sub pretextul unui reportaj, câţiva jurnalişti au dat afară boschetarii dintr-un canal şi s-au mutat în locul lor

Vin vremuri grele pentru boschetarii români. Aceștia se plâng că sunt hărțuiți tot mai des de jurnaliștii din presa „alternativă” care, sub pretextul realizării de reportaje cu oamenii străzii, intră în canale și nu mai pleacă de-acolo.

„A venit la noi un băiat și o fată de la un site să scrie despre viața grea de prin canale. I-am omenit și noi cu ce-am avut prin casă, un spirt, un covrig, cele cuvenite. Apoi ne-au întrebat cum merge treaba, ne-au fotografiat și nu mai voiau să plece. Au zis că vor să doarmă și o noapte, să vadă cum este pe-aici, o noapte s-a făcut două nopți și acum nu mai ai loc de ei”, spune nea Liviu, un boschetar ce doarme într-un canal pe lângă stația de metrou Eroii Revoluției.

Situația a devenit mult mai complicată după ce jurnaliștii au început să-și cheme și colegii să facă reportaje și să stea prin canale. „S-au înmulțit ca puricii, nu mai poți să intri de ei în canal. Stau toată ziua cu ochii beliți în calculator, nu tu un raid prin tomberoane, nu tu o chetă pentru băutură, doar ne fac poze și ne spun ce grea e viața de boschetar”.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

23 februarie 2017 13:53
Citește mai mult despre: boschetari jurnalisti

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult