Subiect straniu la Bac: „Caracterizați personajul Contribuabilul din Declarația 212”

Elevii care au dat Bacalaureatul la limba română s-au confruntat azi cu un subiect cel puţin bizar! Aceştia au avut de realizat, în cel puţin 2 pagini, caracterizarea personajului Contribuabilul din opera literară Declaraţia 212.

„N-am făcut Declaraţia 212 la şcoală, dar l-am mai auzit pe taică-miu prin casă bombănind despre ea. Am bălmăjit eu ceva cu drama Contribuabilului, l-am comparat cu Ilie Moromete… Cred că iau 5, numai să nu mă depuncteze cu 10% impozit pe venit”, spune Gigel, elev la Grupul Şcolar Sf. Sava din Tecuci.

„În constelaţia marilor opere cu autor necunoscut, Declaraţia 212 are un loc de cinste alături de Meşterul Manole şi Mioriţa”, a scris Toma, absolvent al Liceului de Artă şi Bune Maniere din Paşcani.

Fiind, totuşi, Bacul la română, din peisaj n-au lipsit nici perlele. „Contribuabilul este un fel de Luceafăr care alege să vireze 3,5% din impozitul anual unei organizaţii nonguvernamentale”, a scris Măriuca G. din Mizil, făcând o confuzie regretabilă cu Declaraţia 230.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
20 iunie 2022 14:30
Citește mai mult despre: BAC contribuabilul elevi romana subiecte

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult