Succes! Oamenii de ştiinţă caracaleni au reuşit să creeze margarină artificială

Rezultatul a peste 50 de ani de studii şi încercări, margarina artificială creată la Caracal arată extraordinar, cei care au testat-o explicând că nu se simte nici o diferenţă între ea şi cea reală, asemănările mergând de la culoare, textură, până la cutie.

„Spre deosebire de margarina naturală, care este făcută prin hidrogenarea uleiurilor vegetale, de floarea soarelui sau rapiţă, margarina noastră este făcută exclusiv prin sinteză, în laborator, neavând nici un element natural în ea”, a explicat Cătălin B., liderul echipei de savanţi caracaleni. Aceste proprietăţi deosebite au făcut din margarina de Caracal un preferat al tuturor comercianţilor care nu au nevoie de autorizări speciale pentru a o vinde ca aliment.

„Poate fi găsită atât în magazinele de bricolaj cât şi în farmacii, sex-shop-uri sau magazine de jucării. O putem vinde şi copiilor, pentru ungerea roţilor de skateboard, părinţilor, pentru acele momente speciale din dormitor sau zugravilor, pentru acele cazuri când rămân fără glet pentru pereţi”, a declarat un important distribuitor de pe piaţă.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

22 iulie 2013 07:07

Alte articole

Vezi mai mult