Succes răsunător pentru fregata Regele Ferdinand! Captură record de guvizi în largul Somaliei

Fregata “Regele Ferdinand”, aflată într-o misiune de combatere a pirateriei pe coastele Somaliei, a anunţat recent o victorie răsunătoare. Marinarii au reuşit să captureze mai multe kilograme de guvizi, printre care şi unii de dimensiuni considerabile.

“Este prima noastră captură de când suntem în Somalia, un moment istoric în istoria Marinei”, anunţă căpitanul-comandor Decebal Popescu. “După o săptămână întreagă în care pur şi simplu nu a muşcat nimic, moralul echipajului era la pământ. Am nădit cu mămăligă jumătate de ocean, dar nu reuşeam decât să agăţăm câte o rădăcină. Colac peste pupăză, mai treceau pe aici şi corăbii întregi de piraţi somalezi, care speriau peştele cu răcnetele lor de luptă. În condiţiile astea, vă puteţi imagina ce bucurie a fost când au început să tragă guvizii.”

În ciuda capturii generoase de azi, marinarii români declară că abia aşteaptă să încheie misiunea din Oceanul Indian, sperând ca anul viitor să fie trimişi să combată pirateria pe baltă la Mihăileşti, unde ţara noastră şi-ar putea dovedi forţa militară la ştiucă, crap şi somn.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
22 noiembrie 2012 16:11

Alte articole

Vezi mai mult