Suedia, umilită de România! Numai Teleormanul are zeci de sate în care săptămâna de lucru are 0 zile

Toți corporatiștii și publicitarii privesc cu admirație la țări ca Suedia, unde se discută ba de ziua de lucru de 6 ore ba de săptămâna de lucru de 4 zile, dar habar n-au câtă bunăstare e la ei în țară, unde sunt județe întregi care au standarde de viață mult mai ridicate ca la nordici. Un bun exemplu este Teleormanul, unde în zeci de sate s-a implementat de ani buni săptămâna de lucru de 0 zile.

„Modificările au fost făcute treptat și cu atenție. S-a început cu săptămâna de lucru de 5 zile, apoi s-au tot redus orele de lucru. Vinerea a ajuns o zi în care se lucra doar vreo două ore, lunea la fel. După un timp aceste zile au fost eliminate complet, rămânând marțea, miercurea și joia. Marțea e zi cu ghinion, deci s-a renunța și la ea, că nu era productivitate. Miercurea lumea venea cam fără chef la muncă, că era prima zi din săptămână, s-a renunțat, iar joia, că imediat venea weekendul, la fel. Acum nu se mai lucrează în nici o zi a săptămânii”, a explicat sociologul român Andrei Cornea situația.

Ce este surprinzător e că, deși săptămâna de lucru are 0 zile, nivelul de trai nu s-a modificat foarte mult în ultima sută de ani. „Dacă în urmă cu, să zicem, 100 de ani nu munceai deloc, erai doar sărac. Acum, lucrurile s-au îmbunătățit vizibil, ești sărac, dar primești bani de la stat dacă ai buletin, copii sau, mai ales, drept de vot. Aplicarea acestui sistem la nivel național ar duce la îmbunătățiri incredibile în viața socială. Oamenii ăștia de-aici sunt și foarte fericiți și mulțumiți de ceea ce se întâmplă, n-a protestat nimeni niciodată și aleg aceeași oameni să-i conducă, ceea ce înseamnă că o duc foarte bine”, a concluzionat sociologul.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

6 iulie 2017 08:07

Alte articole

Vezi mai mult