Suntem blestemaţi! Canicula a evaporat inundaţiile ce urmau să devasteze estul ţării

Pentru a doua oară în acest an Dumnezeu şi-a întors faţa de la români. Aşteptată cu nerăbdare în estul ţării, unde ţăranii stăteau cu sufletul la gură sperând ca stihia să le ia agoniseala de-o viaţă, aceasta n-a mai venit. “Mă scărpinam în cur şi priveam în zare, vedeam Ceahlăul la apus, un uriaş cu fruntea-n soare, de pază ţării noastre pus. Dar natura dezlănţuită nu şi-a abătut forţele dezlănţuite asupra noastră”, a declarat un răzeş din judeţul neamţ.

Specialiştii în meteorologie, în special profesorul Decebal Popescu, sunt de părere că puhoiul de apă mult-aşteptat s-a evaporat pe parcurs din cauza caniculei. “Ne confruntăm cu o vreme atipică acestui anotimp, vara, când temperaturile sunt atât de ridicate că, efectiv, se evaporă apa din râuri şi pâraie. În orice caz o să fie un an prost pentru agricultură”, a spus acesta.

În lipsa unui dezastru natural care să-i mai scoată din monotonie, mai mulţi producători agricoli din zona au făcut ceea ce ştiu ei mai bine şi au anunţat că vor creşte preţurile la legume şi fructe. Totodată, guvernul a anunţat că va mări TVA-ul la 38% cu proxima ocazie.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

20 iunie 2013 09:12
Citește mai mult despre: canicula ceahlau inundatii Moldova

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult