Suntem înapoiaţi! 1 din 3 români de la ţară are aerul condiţionat în fundul curţii!

Ultima cercetare a Institutului Naţional de Statistică a arătat cât de înapoiaţi sunt încă românii din mediul rural chiar şi în plin mileniu 3! Conform datelor oficiale prezentate de statisticieni, peste 30% dintre gospodăriile de la ţară continuă să aibă aparatul de aer condiţionat în afara locuinţei, în tradiţionala coşmelie de lemne din fundul curţii!

Oamenii de la ţară explică acest comportament prin faptul că ei aşa au apucat: “Păi cum să ţin, bre, aerul condiţionat în casă? Acolo dorm şi mănânc, nu vă daţi seama că s-ar recircula aerul când trag un vânt, mă râgâi sau îmi scot ciorapii? Păi ce treabă ar fi asta? Am nevoie la răcoare, mă duc în fundul curţii, unde e din moşi-strămoşi locul aparatului de aer condiţionat. Mai rămâne acum să ţin în casă şi routerul de wireless, zău aşa, să stau printre unde electromagnetice, ca animalele.”

Potrivit aceluiaşi studiu al INS, un procent chiar mai mare dintre oamenii de la ţară deţin încă cuptor cu microunde pe lemne şi îşi fac în casă pâinea feliată şi laptele praf.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
18 august 2012 10:08

Alte articole

Vezi mai mult