Sursa caniculei din Ardeal. Fac ungurii la graniţă un kürtős gigant și folosesc 174.000 de tone de cărbuni încinşi

Meteorologii au dat-o în bară de data asta! Deși au anunțat că Ardealul e sub cod portocaliu de caniculă din cauza unei mase de aer venită din Europa Centrală, situația este cu totul alta. Sursa valului de căldură din vestul țării este, în realitate, un kürtős gigant pe care ungurii îl fac în apropiere de granița cu România.

”Pur și simplu adie un vânticel dinspre unguri, care aduce în Ardeal căldura de la cele 174.000 de tone de cărbuni încinși folosiți la coacerea kürtős-ului”, explică reputatul analist Decebal Popescu. ”Ungurii fac constant astfel de kürtősi giganți, că e plin de săraci la ei în țară și au nevoie să-i hrănească cumva pe toți. Plus că atunci când mănâncă kürtős, ungurii sunt fericiți și uită pentru o clipă că le-am luat Ardealul.”

Românii din Ardeal nu sunt deranjați atât de valul de căldură, cât de mirosul îmbietor care vine dinspre unguri. ”Nu pot să mai fac nimic, îmi stă gândul numai la kürtős”, se plânge un țăran din apropierea graniței. ”Și eu ca eu, dar nici măcar porcul nu mai vrea să mănânce lături, că și el visează acum kürtősi. Ungurii ăștia ne bagă în boală pe amândoi, și pe mine, și pe porc.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
2 august 2017 15:08
Citește mai mult despre: Ardeal canicula kurtos ungur

Alte articole

Vezi mai mult