Documente recent desecretizate ale Romsilva arată că în România mai trăiesc doar doi urşi în carne şi oase. Restul - până la 6500, după anumite estimări - sunt doar hoţi de lemne costumaţi în urşi fioroşi.

urs_costumat_hot_lemne.jpg
"Adesea, cei care taie lemne ilegal se deghizează în urşi, lupi sau jderi pentru a nu stârni suspiciuni, dar şi pentru a-i intimida pe cei care le-ar putea perturba activităţile. Cine a căutat pentru Halloween un costum de urs ştie că nu mai era pe stoc nicăieri, cererea fiind foarte mare. Nici noi nu mai avem aşa ceva de închiriat", confirmă Florinel Ursu, garderobier la Circul Globus.

"Foarte mulţi dintre românii atacaţi de urs spun că ursul era înarmat cu un topor sau chiar o drujbă, comportament destul de nefiresc pentru un animal sălbatic. Iată că avem în sfârşit confirmarea într-un document oficial", spune Marinda Olmeceanu, biolog.

Cei doi urşi din România, Moş Martin şi Iliuţă, nu au putut fi contactaţi, aflându-se momentan în delegaţie în Siberia, unde îşi caută ursoaice.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Vasile | Tuesday, 29.10.2019 18:26 Social

National Cinematografic