Suspecții de coronavirus izolați la domiciliu au fost evacuaţi cu succes de jandarmi

Superbă dovadă de omenie și profesionalism a unei brigăzi de jandarmi din Gorj. Aflând din presă că în comuna Prigoria mai mulți săteni sunt izolați în propriile locuințe, fără putință de-a ieși pe termen nedeterminat, jandarmii n-au rămas impasibili. Fără să mai aștepte ordinele superiorilor, s-au organizat și au sărit în ajutorul nefericiților gorjeni, reușind să-i evacueze în urma unei operațiuni complexe.

„Intervenția fu îngreunată de lipsa de informații. Știam de la televiziuni că acei oameni erea izolați, dar nu se preciza dacă din cauză de inundații, nămeți sau surparea drumului. Așa că venirăm pregătiți cu diverse: bărci de cauciuc, lopeți, cazmale, ba vrusei s-aducem și un elicopter cu care să extragem sătenii dupe acoperiș. Cum n-avurăm, găsii o parapantă la cumnatul la un coleg. Din păcate, până la urmă n-o mai folosirăm, că cherdurăm vreo 4 ore căutându-i motorul și de unde se pornește, așa că renunțarăm, că intram în criză de timp”, rememorează Grațian Tăgadă, unul dintre inimoșii jandarmi.

Deși se așteptau să înfrunte stihiile naturii, jandarmii s-au văzut în fața a ceea ce consideră o operațiune teroristă, de luare de ostatici: „Victimele erea păziți de niște inși în combinizoane albe, probabil dân celebra grupare Teroriștii Îmbrăcați În Alb Și Cu O Cruce Roșie Pă Spate. Îi anihilarăm, da’ avurăm și cherderi, dintre care mai mulți colegi fiind răniți în orgoliu de înjurii și injective care le-a adresatără inclusiv victimile”, spune Grațian. După evacuare, jandarmii au responsabilizat și comunitatea locală, cazându-i prin sat pe cei eliberați și urmând ca zilnic, prin rotație, fiecare sătean să găzduiască minimum un sinistrat.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Harald
29 februarie 2020 13:54
Citește mai mult despre: jandarmi

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult