Sute de falşi Moş Crăciuni au fost reţinuţi de Poliţia Capitalei

Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, a anunţat azi, cu zâmbetul până la urechi, că în seara de Crăciun poliţiştii, ajutaţi de jandarmi, au reuşit performanţa să arunce după gratii sute de falşi Moş Crăciuni.

„Poliţiştii bucureşteni au fost, ca de obicei, foarte vigilenţi în seara de Crăciun. Ştiam din experienţa anilor trecuţi că foarte mulţi bucureşteni profită de această sărbătoare şi intră în casele oamenilor deghizaţi în Moş Crăciun, aşa că am trimis pe teren foarte mulţi poliţişti, însoţiţi de jandarmi. Operaţiunea a fost un succes, sute de persoane care s-au deghizat în Moş Crăciun sunt acum după gratii. În plus, am confiscat jucării în valoare de câteva sute de mii de lei, care cel mai probabil au fost furate din casele bucureştenilor de către cei deghizaţi în Moş Crăciun. Acum, Bucureştiul este un oraş mai sigur”, s-a lăudat Ciocan.

El a spus că poliţiştii nu şi-au asumat nici un risc, toţi cei surprinşi îmbrăcaţi în Moş Crăciun abordaţi de oamenii legii. Aceştia au fost legitimaţi, descoperindu-se astfel cu uşurinţă că nu erau nici pe departe Moş Crăciun, cum pretindeau.

Cei care nu au avut acte la ei au fost verificaţi altfel, a explicat Ciocan. „Majoritatea aveau bărbi false, din vată, motiv pentru care demascarea lor a fost relativ uşoară. Pe cei cu barbă naturală i-am deconspirat punându-le o întrebare simplă: «Câţi reni are Moş Crăciun la sanie şi cum îi cheamă pe fiecare?». Nimeni nu a răspuns corect a această întrebare, deci avem certitudinea că nici unul dintre cei reţinuţi nu este adevăratul Moş Crăciun”.

Scris de Calin
27 decembrie 2010 11:12

Alte articole

Vezi mai mult