Sute de icoane rechemate la Patriarhie pentru defecţiuni la sistemul de minuni

Scandal în Biserica Ortodoxă Română! Sute de icoane de ultimă generaţie au fost rechemate la Patriarhie pentru defecţiuni la sistemul de făcut minuni. “Nu e o veste bună pentru nimeni”, a declarat Înalt Prea Sfinţitul Daniel, “dar se întâmplă. Şi Biserica Catolică a avut aceeaşi problemă anul trecut cu modelul nou de Maica Domnului, cel cu pruncul metalizat”.

Pe de altă parte, consumatorii sunt extrem de nemulţumiţi. “Pur şi simplu icoana dădea rateuri”, spune călugărul Epifanie, care a făcut şi plângere la OPC. “A vindecat o bătrânică de ciumă pe jumătate şi după aia gata, s-a oprit, nu mai făcea nimic. Am desfăcut-o, am verificat tabloul, nimic, n-am mai avut ce face – nu mai zic că biata femei a murit a doua zi. Acum ni se spune că era defect chiar sistemul de minuni. Nu înţeleg cum o Biserică serioasă poate ieşi pe piaţă cu asemenea rebuturi”.

Aproape 500 de icoane făcătoare de minuni au fost rechemate până acum şi există temeri că Patriarhia va fi nevoită să facă acelaşi lucru şi cu ultima serie de crucifixe, deoarece multe dintre acestea au cuie de la cruce lipsă.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de TNR
13 octombrie 2011 14:10

Alte articole

Vezi mai mult