Ţăran în Italia: Badea Cârţan susţine că e posesorul Columnei lui Traian

Românul tot ţăran rămâne. Italienii care au trecut ieri dimineaţă prin centrul Romei au fost şocaţi de ce au găsit acolo. Un ţăran român, crezându-se probabil la el pe mirişte, se culcase în mijlocul drumului, cu capul direct pe caldarâm. Martorii spun că românul sforăia ca un tractorist, încurca circulaţia şi speria câinii trecătorilor, care îl simţiseră de departe că miroase a usturoi.

La un moment dat, ţăranul s-a ridicat şi s-a dus până după Columna lui Traian să se schimbe, să-şi facă nevoile şi să se spele pe dinţi. Din păcate însă pentru el, o patrulă a poliţiei locale l-a văzut şi l-a interceptat. Misiune deloc uşoară, pentru că românul avea şcoala vieţii şi a început să joace teatru cu ei. În timp ce oamenii legii îi puneau cătuşele, el a exclamat teatral:

“Dar vai, a cui este această columnă? Să ne apropiem de ea, să vedem. Ce scrie aici? Columnă construită după războiul dintre daci şi romani, din anul o sută seis. Incredibil! Priviţi aceste imagini din Dacia, ce peisaje, ce munţi, ce climă temperat-bizonică. Dar vai, cine este reprezentat pe această columnă? Ce scrie aici? Nu se poate… Justificante profesional… Senor Badea Cârţan. Incredibil! Columna aceasta este a mea, nu-mi vine să cred.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
15 februarie 2011 16:02

Alte articole

Vezi mai mult