Târg de plante etnobotanice tradiţionale la Muzeul Ţăranului Român

În week-endul acesta se va organiza în Bucureşti, la Muzeul Ţăranului Român, primul Târg de plante etnobotanice tradiţionale româneşti.
Sergiu L., organizator: „Producătorii români de plante etnobotanice sînt sufocaţi de produsele care vin de la export, Turcia, Spania, Grecia, la preţuri mult mai mici, pentru că producătorii de acolo sînt subvenţionaţi de stat. Spre exemplu, Salvia Divinorum ajunge cu preţ de tarabă la jumătate decît poate ţăranul român să o scoată pe piaţă. Nu mai zic de Mătrăguna Psihedelicus, care nu are nici un gust, dar e la un sfert de preţ la ţigani.”
Producătorii români de plante etnobotanice cer protecţie din partea Guvernului, altfel se văd nevoiţi să picheteze mai multe baruri cu profil Hippie.

George T., ţăran producător plante etnobotanice: „Eu am solar. Am pus roşii de tras pe nas, castraveţi care te iau de cap, ceapă care-ţi dă ameţeli şi te face să te simţi bine cu femeia ta. Toate 100% naturale, nu am pus nimic în ele. De asemenea, avem şi borcane puse pentru iarnă cu tot felul de plante, murături care te ustură şi-n gaura curului, cam tot ce vrei…”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Mihai
11 februarie 2010 08:00

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult