Tariful dinamic, acum și la Mega: dacă-s mulți la coadă, cresc prețurile

Mega Image a adaptat o tehnologie folosită de ceva vreme de UBER și alți operatori de transport, respectiv cea a prețului dinamic în funcție de cerere și ofertă. Astfel, în orele de vârf, când se face coadă la casă, prețurile vor crește simțitor, unele ajungând și de cinci ori mai mari.

Tehnologia va fi introdusă în câteva magazine pilot din capitală, unde se formează cozi mari și dacă va avea profit va fi extinsă în toate magazinele din țară. „Mega Image a venit ca o alternativă la chioșcurile de cartier unde se găseau produse mai ieftine și dorește să ofere în continuare servicii de mare calitate la prețuri și mai mari. România este o țară înstărită unde ne putem permite astfel de lucruri”, a declarat CEO-ul companiei, Pierre de Cebal.

Astfel, o bere 365 care ar costa în mod normal 1,7 lei ar putea ajunge la ora 18-19 când vine lumea de la muncă chiar și la 7 lei. Specialiștii în domeniu spun că nu există riscuri în abordarea acestui sistem de tarifare pentru că „dacă nu vrei să cumperi de la Mega, de unde altundeva să iei ceva la tine în cartier?”

Scris de Eftimie
13 mai 2019 15:05

Articole asemanătoare

Vezi mai mult