Teodosie, despre rolul femeii în Biserică: „Suntem homosexuali, ce să facem cu ea?“

Declarații controversate ale înalt prea sfințitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Acesta susține că femeile nu au ce căuta în Biserică, pentru că nu are sens, clerul fiind dominat de homosexuali. Declarația sa explică apetența clerului pentru bijuterii din aur, haine de lux, precum și exclusivitatea bărbaților în altar.

”Cum ar fi să avem femei la seminar? Ridicol. Oricum noi preoții nici nu le-am vedea, pentru că avem ochi doar pentru alți preoți sau pentru băieți adolescenți frumoși, atrăgători, supli și mlădii. Femeia, care e vinovată pentru păcatul originar, n-ar face altceva decât să murdărească relațiile frumoase dintre noi, bărbații din Biserică”, a declarat Teodosie.

El s-a plâns că e păcat mare că preoți homosexuali valoroși sunt atacați sub diverse pretexte și îndepărtați din biserică, dând exemplu pe Pomohaci.

Teodosie nu exclude însă complet femeia din actul credinței: ”Bineînțeles că pe la biserică sunt și femei, că doar n-o să șterg eu pe jos cu mopul, că transpir și-mi distrug hainele din aur”, a spus Teodosie.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
7 mai 2021 12:50
Citește mai mult despre: BOR homosexuali teodosie

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult