Terorismul schimbă faţa Europei. Cea mai sigură zonă de pe continent e acum judeţul Vaslui

Atentatele și exploziile din ultimul an au schimbat dinamica relațiilor europene dar și indicele de siguranță socială, în baza căruia Comisia Europeană realizează topul celor mai sigure zone din Europa. Ultimul raport, publicat zilele trecute, arată că cel mai sigură regiune din Europa este județul Vaslui, urmat de județele vecine, Neamț și Iași.

„Probabilitatea unui atentat terorist în Vaslui se apropie de zero. Azotatul de amoniu, unul din ingredientele de bază în producerea de explozibili este complet necunoscut localnicilor pentru că ei nu practică munca agricolă. Nici măcar cocktail-uri Molotov nu există, pentru că nimeni nu irosește o sticlă bună”, se arată în raportul de securitate al CE.

În plus, Vasluiul este complet neatractiv pentru eventualii imigranți de religie musulmană: se manâncă doar porc, duhnește a alcool de la trei județe depărtare, este împânzit de forțe de ordine care îi salvează pe locuitori de inundații, alunecări de teren sau simple bătăi din cârciumă. În plus, pentru locuitorii din zonă, baticul pus pe cap înseamnă o invitație la viol, nicidecum că femeia respectivă e dată altuia.

Scris de Eftimie
29 iulie 2016 08:07

Articole asemanătoare

Vezi mai mult