Ţevile reci, explicate! E închis la Therme și RADET n-are de unde fura căldură

Veşti proaste pentru bucureşteni! Pandemia continuă, implicit şi ţevile din case vor mai rămâne reci o vreme. Explicaţia e simplă: complexul Therme are în continuare obloanele trase şi piscinele golite, ceea ce a lăsat pe uscat inclusiv conducta prin care Termoenergetica (fosta RADET) fura apă caldă pe care o furniza bucureştenilor.

„CET-urile sunt vechi de o mie de ani, au fost proiectate pentru un târg cu 20 de bordeie, credeaţi că fac faţă singure să încălzească un oraş de 2-3 milioane de suflete?”, întreabă Marcinel Bâru, directorul companiei de termoficare. „Aveam noroc cu ăştia de la Therme, că puteam să ciupim şi noi nişte apă caldă pe care le-o pompam bucureştenilor dimineaţa, să facă şi ei un duş.”

„Da, băgam apă caldă de la Therme. Ei au foarte multă, le vine direct din pământ, nu cred că îi deranja”, confirmă nea Nelu, inginer la CET Sud.

Fosta RADET a trimis o solicitare către Therme Bucureşti să deschidă măcar piscina de copii, ca să nu plesnească din cauza îngheţului ţeava clandestină cu care se încălzeau milioane de cetăţeni oneşti.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
2 februarie 2021 08:56
Citește mai mult despre: Bucuresti radet termoenergetica Therme

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult