Bucurie mare pentru turiștii veniți în acest weekend la Costinești. Aceștia au putut vedea un spectacol mai rar ca o cometă, prima apariție a tezaurului românesc plecat la ruși acum mai bine de un secol. Acesta era etalat la gâtului unui cocalar rus venit în concediu aici. 

cocalar rus tezaur.jpg

Spectatorii au putut astfel admira, pe lângă tauaje și burți, o excelentă căciulă dacică de aur, folosită în loc de pălărie de paie, precum și cele două piese lipsă din tezaurul de la Pietroasele, care flancau o cruce ortodoxă de aur pur cu chipul sfântului Anton. 

Turistul rus spune că îi place să vină la mare la Costinești, întrucât este foarte sărac, cam ca toți rușii, și dacă nu are conductă de gaz în curte nu-și permite Turcia sau Grecia. Cât despre aurul de la gât, acesta a spus că-i aparține, că îl are de la un bunic care a luptat în război. 

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Eftimie | Saturday, 27.08.2016 11:35 Social

National Cinematografic