Probleme în Thasos unde centrul regional de seismologie a emis alertă roșie în privința structurii geologice a insulei. Conform specialiștilor, cantitatea de grași de pe insulă a depășit pragul de rezistență al structurilor  de rocă ce constituie solul insulei și acum aceasta se scufundă încetul cu încetul.

burtos_pe_plaja.jpg

„Cum să vă explic mai simplu, insula asta a fost proiectată pentru 10-15.000 de persoane, dar persoane statistice, de-alea de 80 de kilograme. În ultimii ani nu am mai văzut persoane de 80 de kilograme decât rar, le zicem scheleți la ăia. Sunt mai mulți grași aici decât la Festivalul de Burgeri Gratis de la McDonalds. Insula nu sportă, faceți calculele, ne ducem sub ape”, a declarat Goergious Manipoluous, președintele Institutului de Geologie Ianis Kazantzakis din Atena. 

Din măsurătorile efectuate până acum insula s-a scufundat cam 50 de centimetri. Administrația zonei lucrează pentru a pune cumva insula într-o rână, să se scurgă grașii la vale în apă și astfel să echilibreze situația. Totodată se ia în calcul măsura obligării românilor care vin aici la all-inclusive să mănânce cu tacâmuri, nu cu mâna, ceea ce ar reduce consumul de mâncare de pe insulă cu 35%.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Sunday, 21.07.2019 15:04 Social

National Cinematografic