Ţiganii se plâng de exodul creierelor

Ţiganii români se plâng că, după intrarea României în Uniunea Europeană, a avut loc un adevărat exod al creierelor. Potrivit lor, au plecat în Occident şuţii, cerşetorii, spărgătorii de locuinţe şi peştii cei mai talentaţi.

Motivul este lesne de înţeles. Guvernanţii nu le asigură olimpicilor ţigani condiţiile de care aceştia beneficiază în ţări ca Franţa şi Marea Britanie. Membrii executivului au administrat ţara atât de prost încât ţiganii cu greu mai găsesc ceva de furat în România.

În general, ceea ce se mai poate şuti pe la noi e mult sub nivelul unor hoţi supradotaţi precum cei pe care şcoala ţigănească i-a dat în ultimii ani. Vorbim aici la adevărate genii ale furtului din locuinţe, tineri care şi-au sacrificat copilăria şi tinereţea pentru a ajunge la performanţe la care îmbuibaţii din Occident nici nu visează.

“Ei sunt copii fără copilărie, care au plecat în Franţa, Italia şi Spania pentru că în ţară nu au primit recunoaşterea meritată”, declară Suielena Ceapă, mamă a unei prosituate supradotate de numai 13 ani. „La 12 ani, Mozart compunea simfonii, dar fii-mea se prostituează de la 11. Acum are 13 ani şi vin la ea belgieni, francezi, suedeji, abia are fata timp să-i servească pe toţi. “

Există totuşi şi ţigani care, deşi au avut ocazia să plece, au preferat să rămână, din patriotism. Unul dintre aceştia este Nicuşor Garincea, un hoţ de buzunare şcolit la Penitenciarul pentru minori din Craiova, la clasa profesorului Fane Spărgău, zis Oase.

“Dacă plec şi eu, ce se mai alege de ţărişoara asta? Cui rămân toate bogăţiile ei? Cablurile astea care atârnă pe stâlpi, gurile de canale…”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
17 august 2010 13:10

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult