Timişorenii, revoltaţi că în palmierii puşi de primar nu creşte mazăre

La această oră situaţia din Timişoara aproape că a scăpat de sub control după ce primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a luat decizia de a planta palmieri pe un important bulevard din oraş. Protestele au început când timişorenii au constatat că palmierii nu fac mazăre, mâncarea lor preferată.

“Nimeni nu şi-a bătut joc de noi în halul ăsta de la Nicolae Ceauşescu încoace. Numai un tâmpit ca Robu putea face asta! Cum să nu pui tu acolo câteva vrejuri de mazăre, să se urce pe palmier să-i dea un pic de culoare. Dacă nu pui un pic de mazăre în orice nu eşti timişorean”, a declarat Oigăn Sârb, unul din protestatari.

Tradiţia timişoreană spune că mazărea trebuie pusă în orice, de la pizza la găluşti cu prune, altfel îi semn rău. În acest moment, în Timişoara, s-a declarat stare de urgenţă, statul major general trimiţând acolo un Batalionul de Vânători de Munte V – “Bucătarii veseli”, care au desfăcut deja un cort de campanie unde se face mâncare de mazăre la foc continuu: “Încercăm să-i momim din centru cu nişte tocăniţă de mazăre, îi ducem spre stadion şi, apoi, dacă totul merge bine, intervine brigada a patra – e condusă de un căpitan cu experienţă în bucătărie – care are cisterna de supă de mazăre pregătită”, a raportat liderul batalionului, Decebal Popescu. Amiralitatea română a trimis deja mineralierul Biruinţa pe Bega în sus, încărcat ochi cu mazăre pentru a preveni orice alte incidente.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

11 iunie 2013 13:30

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult