Tinerii angajați spun că salariile sunt sub nivelul lor de experiență pe TikTok 

Tinerii care intră acum în piața muncii se plâng de nivelul scăzut de salarizare comparativ cu competențele pe care le-au acumulat până la 18 ani. Dacă în anii trecuți această situația era generată de faptul că 0% din informațiile acumulate în școală sunt utile în societate, acum lucrurile stau și mai grav. Mulți tineri sunt suficient de inteligenți să înțeleagă că școala e o pierdere de vreme și au căutat soluții alternative de educație, respectiv TikTok și alte rețele sociale.

“Vreau să spun că, pentru că am văzut mii de filme pe TikTok, sunt super-deștept și competent pe cel puțin 50 de domenii de activitate profesională. Cu toate acestea, când vreau să mă angajez undeva, nu mi se oferă un salariu de doctorand, cum aș merita, ci doar unul de spălător de vase, că astea sunt cerințele jobului. Înțeleg că e nevoie și de așa ceva, dar eu chiar știu foarte multe meme și cum să mănânc un polonic de scorțișoară dintr-un foc. Undeva trebuie să existe un echilibru”, spune Matei Danescu, un tânăr absolvent de liceu.

Între-adevăr, în cadrul unei conferințe deschise ce a fost organizată la ministerul Muncii și Protecției Sociale, antreprenorii au pus și această problemă în discuție. ”Noi solicităm de aproape jumătate de secol o generație pregătită pentru piața muncii, până acum am obținut foarte mulți tineri capabili să facă caracterizarea țăranului român în nuvela Ion. Acum e și mai complicat, pentru că pe lângă asta știu și cum să facă filmulețe virale, ceea ce am înțeles că este important. Dar eu am nevoie de doi sudori și un electrician”, s-a plâns un patron.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

9 mai 2023 13:29
Citește mai mult despre: salarii tiktok

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult