Țiriac: șmecheria nu e să furi prosoape din hotel, ci să le și vinzi!

Cunoscutul miliardar Ion Țiriac continuă să fie dezamăgit de lipsa spiritului antreprenorial al românilor, care nici la câteva decade după comunism nu pot mirosi o oportunitate. Acesta spune că am rămas în aceleași mentalități învechite, socialiste și că încă nu ne-a intrat capitalismul în sânge.

„Vă dau un exemplu, furatul prosoapelor de la hotel. O faci, dar de ce o faci? Ca să ai prosop acasă? Cui îi pasă ce prosop ai acasă? Când am fost la prima deplasare în străinătate am furat și eu prosoape, dar imediat am făcut un profit. Înainte să ajung la aeroport am făcut cu ochiul unui turc, ăla a înțeles exact despre ce e vorba, mi-a dat 10 mărci pe ele. Așa, ban cu ban, strângi o avere, nu furi ca prostul, doar ca să furi”, explică Țiriac.

Miliardarul a ținut să precizeze, încă o dată, că dacă are de ales între hoț și prost, preferă hoțul. „Orice rupt în cur vede un prosop, se gândește cum să-l fure. Un hoț adevărat se gândește cât scoate pe el. Asta-i mentalitatea spre care trebuie să ne îndreptăm, nu reactivă ci productivă”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

26 iunie 2024 12:50
Citește mai mult despre: prosop tiriac

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult