Toamna ne-a luat pe nepregătite, România e sub frunze!

Căderile abundente de frunze care s-au abătut asupra României zilele acestea au paralizat practic toată ţara. Autorităţile sunt total depăşite de situaţie şi nu reuşesc să facă faţă cu desfrunzitul drumurilor.

Locuitorii capitalei se plâng de prestaţia slabă a autorităţilor. În sectoarele 2, 3 şi 6 au fost desfrunzite numai arterele principale, însă aleile din spatele blocurilor sunt în continuare acoperite de frunze.

De la Administraţia Naţională a Drumurilor aflăm că, la nivelul întregii ţări, au fost desfrunzite 58 de drumuri naţionale şi judeţene, dar Autostrada Soarelui este în continuare blocată de frunze. „Cel mai rău au căzut frunze la kilometrul 104, în dreptul localităţii Drajna. Acolo s-a intervenit cu material antiderapant, dar nu avem ce să facem. Nu putem să ne certăm cu Dumnezeu”, ne-a declarat Anton G. Creţu, directorul adjunct al acestei instituţii.

Având în vedere gravitatea situaţiei, la Ministerul Transporturilor s-a constituit deja un Comandament de Toamnă care ţine evidenţa frunzelor căzute şi intervine în situaţiile de urgenţă. Mai multe sate din judeţul Timiş au rămas izolate din cauza căderilor de frunze, oamenii fiind lipsiţi de orice ajutor. „Nu putem să ieşim din casă de frunze, de trei zile nu mai avem apă de băut şi nu vine nimeni să ne ajute cu nimic”, se plânge o bătrână pensionară din satul Rădăcinişul de Sus.

Conştient de problemele cu care se confruntă ţara, preşedintele Băsescu a declarat pentru TNR: „Toamna nu-i ca vara! Pe timpul toamnei, românii trebuie să aibă în portbagajul maşinii şi o greblă, să nu aştepte mereu de la autorităţi să vină să-i desfrunzească. Şi nu uitaţi să vă dotaţi maşina cu anvelope de toamnă, pentru că sunt cele mai sigure.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
15 septembrie 2010 15:55

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult