Tocilarul liceului Jean Monnet a reuşit să recite integral titlul poeziei „Luceafărul”!

Elevii cunoscutului liceu din Capitală s-au mobilizat pentru a schimba imaginea instituţiei de învăţământ. Ei vor să arate că la Jean Monnet se face şi carte, în ciuda articolelor răuvoitoare din presă. „M-am angajat la un videochat”, explică Iuliana (clasa a XI-a), „ca să am bani de culegeri de matematică. M-a lăudat şi domnul profesor, a arătat filmuleţe cu mine la toată clasa”. „Chiar acum mă întorc de la meditaţii”, spune Gelu (clasa a XII-a), „am intrat în cercul de Tantra Yoga al liceuluI”.

Cea mai mare presiune a stat însă pe umerii lui Mircea B., tocilarul liceului, uşor de recunoscut graţie ochelarilor săi de soare cu lentile extrem de groase. El şi-a luat angajamentul ca în mai puţin de o săptămână să înveţe titlul unei poezii de Eminescu. „Nu a fost chiar aşa de greu”, spune el, „fiindcă spre deosebire de colegii mei nu fac sex de mai mult de 3 ori pe săptămână, deci sunt mai odihnit, plus că nici la orgii nu-s invitat prea des. Am ales „Luceafărul” şi am tras tare ca să demonstrez că şi la Jean Monnet, se face performanţă la învăţătură. Recunosc că iniţial mi-am prins un pic urechile, fiindcă am încercat să învăţ integral titlul de la „Odă în metru antic” şi, normal, n-am reuşit, aşa că am coborât un pic ştacheta.”

Profesorii sunt foarte mândri de faptul că Mircea a recitat în această dimineaţă, înainte de prima oră de clasă, întreg titlul poeziei „Luceafărul” aproape fără greşeală. Inspectorii şcolari spun şi ei că e o performanţă extraordinară pentru un elev de la Jean Monnet. „Băiatul ăsta şi-a sacrificat practic copilăria”, declară ei, „există pentru el chiar pericolul ca anul acesta să nu repete clasa. De vină sunt şi presiunile părinţilor, care îşi imaginează că dacă un copil ştie pe de rost întreg titlul unei poezii, e un geniu.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
12 decembrie 2011 15:34

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult