Tone de gunoaie rămase pe Everest, după o expediție a alpiniștilor români

Alpiniștii români care au escaladat săptămâna trecută cel mai înalt vârf de pe Terra au lăsat în urma lor tone de ambalaje goale, hârtie și peturi de plastic.

Mai mult decât atât, ei au tulburat liniștea milenară a locurilor. Un participant povestește că, la un moment dat, a apărut legendarul Yeti, care i-a rugat respectuos să dea muzica mai încet, pentru că nu se poate odihni. Alpinistul Manuel Rotaru nici n-a vrut să audă. El a preferat să savureze momentul, deoarece tocmai i se îndeplinise un vis: văile din Himalaya vuiau de “Nebunia lui Salam”, înregistrată live anul trecut la Miss Piranda.

Pentru a se alimenta pe parcursul expediției, alpiniștii au încins de câteva ori și grătarul. Rămas la bustul gol, Manuel Rotaru a pregătit mititeii și pulpele de pui, în timp ce tovarășii săi turnau în pahare de plastic bere la pet sau își tăiau tacticos unghiile de la piciore.

Punctele de pe traseu în care alpiniștii români au înnoptat pot fi identificate și acum. Ele sunt ușor de recunoscut după mormanele de plastic și pungile goale de semințe de floarea soarelui pe care nimeni nu s-a obosit să le strângă.

Iată cum relatează un șerpaș nepalez îngrozitoarea experiență a escaladării Everestului alături de români:

“La un moment dat, era să murim toți. După ce a băut pe nerăsuflate un litru de bere Bucegi, un domn din Tecuci a râgâit așa de tare că s-a pornit avalanșa. Am avut noroc cu un morman imens de resturi menajere. Dacă nu se oprea zăpada în el, nu mai scăpam cu viață.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
28 octombrie 2011 08:05

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult