Top 300 Capital cei mai bogaţi gospodari din Văculeşti, judeţul Botoşani

Ca în fiecare an, ediţia de Moldova a săptămânalului Capital a publicat suplimentul Top 300 cei mai bogaţi văculeşteni. După cum îi spune şi numele, revista conţine un clasament al celor mai avuţi oameni din comuna Văculeşti, judeţul Botoşani.

Redactorii de la Capital spun că le-a fost foarte uşor gospodarilor din comună să intre în top, întrucât localitatea are doar 293 de locuitori. Practic, doar cine n-a vrut n-a intrat în Top 300.

Ca şi anul trecut, pe primul loc se clasează Dumitru Apuloaiei, unul dintre cei mai avuţi gospodari din întreaga vale a Flămândei. El deţine 2 vaci cu lapte, 20 de oi, un cal fără o copită şi zeci de câini cărora le mai dă de mâncare ca să latre pe lângă eleganta lui casă din chirpici, cu şopron şi bucătărie de vară. Potrivit revistei Capital, principala activitate din care Apuloaiei şi-a obţinut averea este gospodăritul.

Iată care este povestea lui Apuloaie, spusă de el însuşi:

“Acum trei ani nu aveam nici după ce bea apă sălcie de la singura fântână din sat, dar m-am gospodărit şi am reuşit să fac rost de ceva agoniseală. Mai întâi mi-am făcut, ca tot omul gospodar, sanie vara. A cam râs lumea de mine, au zis că sunt nebun, a ieşit cu panaramă. Când a venit iarna, a fost rândul meu să rîd. Prin decembrie, prima zăpadă i-a luat prin surprindere şi au supt cariciul, că n-aveau cu ce să meargă la furat lemne de foc din pădure.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
9 septembrie 2010 12:32

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult