TOP TEN: Cele mai celebre spargeri de geamuri din istorie

Spargerile de geamuri au o istorie ce datează încă de la inventarea primului geam de sticlă. Copiii neastâmpărați din toate vremurile, imediat ce deveneau capabili să bată o minge pe un maidan, organizau spargeri de geamuri ce dădeau mari bătăi de cap autorităților. Vă prezentăm aici, în imagini, zece dintre cele mai celebre spargeri de geamuri comise vreodată de copii cu mingea.

Spargerile de geamuri au o istorie ce datează încă de la inventarea primului geam de sticlă. Copiii neastâmpărați din toate vremurile, imediat ce deveneau capabili să bată o minge pe un maidan, organizau spargeri de geamuri ce dădeau mari bătăi de cap autorităților. Vă prezentăm aici, în imagini, zece dintre cele mai celebre spargeri de geamuri comise vreodată de copii cu mingea.

Marea_spargerea_a_unui_geam_de_vitrina1. Marea spargere a unui geam de vitrină, pe bulevard.

Conform raportului balistic se pare că mingea a pătruns adânc în vitrină, făcând o gaură considerabilă. Autorii spargerii nu au fost niciodată prinși, pentru că au fugit. Totuși, anchetatorii suspectează că a existat un complice din interior, un copil care stătea în poartă dincolo de geam.

Marea_spargere_a_geamurilor_trenului_personal_de_Vaslui_2. Marea spargere a geamurilor de la un tren personal de Vaslui.

Se pare că mai mulți copii au șutat concomitent mai multe mingi de fotbal în direcția trenului, fără ca mecanicul de locomotivă să bănuiască ceva. Spargerea a fost plănuită la minut, deci copiii care au dat lovitura trebuie să fi consultat cartea Mersul Trenurilor .

3. Marea spargere Marea_spargere_de_geamuri_cu_doi_autori_necunoscutide geamuri cu doi autori incerți.

S-a petrecut ziua în amiaza mare, când vigilența adulților era mult slăbită din cauza lenei de după-amiază. Cei doi copii au pledat fiecare ”nevinovat”, în speranța că vor scăpa cu pedepse ușoare. Amândoi au fost achitați, iar acum umblă în libertate.

Marea_spargere_a_unui_geam_securizat4. Marea spargere a unui geam securizat.

Atacatorii au șutat cu forță, însă mingea nu a reușit să pătrundă în interior datorită sistemului se securitate al geamului. Deși a fost o spargere ratată, curajul și perseverența spărgătorilor sunt demne de tot respectul. Geamul nu a fost schimbat nici acum.

Marea_spargere_de_geamuri_mici_din_19355. Marea spargere de geamuri mici din 1935.

Presa vremii consemnează acest eveniment ca fiind „Spargerea secolului”, fiind cea mai mare de până atunci. Această celebră spargere a ținut capul de afiș al ziarelor până în 1939, când atenția publicului a fost captată de faptul că Hitler a invadat Polonia iar lumea a mai uitat de geamurile sparte.

Marea_spargere_de_la_biroul_directorului_scolii_generale_nr_1386. Marea spargere a geamului de la biroul directorului Școlii Generale 138.

S-a petrecut când directorul se aștepta mai puțin, adică în recreația mare. Toți cei trei copii implicați în spargerea geamului au fost identificați și sancționați cu scăderea notei la purtare. Cel care a șutat a fost obligat să vină cu părinții la școală în fiecare miercuri, iar ceilalți doi sunt încă pedepsiți, ei neavând voie la televizor până în 2012.

Marea_spargere_a_geamului_din_spatele_casei7. Marea spargere a geamului din spatele casei.

Autorul spargerii a fost reținut de către bunicul său, care a alertat imediat autoritățile. Făptașul a recunoscut greșeala și a cerut clemență din partea părinților. Cazul a fost preluat de bunica spărgătorului, care a obținut o reducere a pedepsei aplicată de părinți.

Marea_spargere_a_unui_geam_de_la_o_ambasada_mare8. Marea spargere a unui geam de la ambasada Franței.

Spargerea s-a petrecut în timpul unui dineu oficial, ceea ce a născut un adevărat conflict diplomatic. În prima fază, lovitura de penalty a fost revendicată de gruparea separatistă ETA. Ulterior, agențiie de securitate au descoperit că autorii acestui atentat cu minge sunt copiii ambasadorului Franței, care jucau foarte neglijent miuța cu nepoții lui Jose Manuel Durao Baroso.

Marea_spargere_a_geamului_din_dreapta_-fata_9. Marea spargere a geamului din dreapta-față.

Această spargere a fost atât de rapidă încât și alarma mașinii a rămas surprinsă. Autorii spargerii nu au fost prinși niciodată. Pensionarii, deși vigilenți de regulă, nu au fost martori la eveniment pentru că era ziua de pensii și toți așteptau poștașul acasă, cu ochii pe vizor. La fața locului s-a găsit urme de teren de tenis, deși se pare că spărgătorii geamului au șters imediat terenul desenat pe asfalt folosind talpa de la teniși și foarte mult scuipat.

Marea_spargere_a_unui_geam_pe_timp_de_noapte10. Marea spargere a unui geam pe timp de noapte.

Poate cea mai sinistră spargere de geamuri din istorie a avut loc noaptea, într-unul din acele locuri unde nu se vede nimic. La adăpostul întunericului, câțiva copii băteau cu bestialitate o minge, undeva, pe un maidan fără lumină. Ce a rămas în urma lor avea să cutremure o lume întreagă: un geam spart în mijloc, mai multe cioburi și o enigmă încă nerezolvată.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
9 septembrie 2010 12:50

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult