Tot mai multe oraşe din România vor să redevină comune primitive, pentru taxe mai mici

Pregătiţi uneltele rudimentare de silex! Tot mai multe oraşe din România au început procedurile pentru a fi re-clasificate drept comune primitive. Astfel, localnicii nu ar mai avea de plătit impozite atât de mari, în condiţiile în care oricum nu beneficiază de utilităţile specifice epocii moderne.

În judeţul Olt, locuitorii din Potcoava au decis deja prin referendum ca oraşul lor să redevină comună primitivă, la doar 23 de ani după ce descoperiseră roata.

„Ug nu place oraş, plătit impozit baban dar treabă mare tot în grotă face. Ug şi tot neamul supăraţi, făcut referendum cu bâta la mare vrăjitor să facă Potcoava înapoi cum era, plătit impozit un colţ de mamut pe an, trăit fericiţi în comuna primitivă”, spune Ug, unul dintre homo erectuşii care au cerut retrogradarea localităţii.

Şi alte aşezări din ţară, de exemplu oraşul Căzăneşti din Ialomiţa, speră să poată deveni din nou comune primitive. „E complicat, toţi locuitorii trebuie să-şi schimbe buletinele cu unele cioplite în piatră, şi abia începuserăm să construim un templu închinat zeilor, pe fonduri europene. Dar taman ce am inventat şi democraţia, şi dacă asta vrea poporul…”, spune Praxiteles din Căzăneşti, filosof antic.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
4 martie 2019 10:04
Citește mai mult despre: comune epoca de piatra orase

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult