Tot mai multe plante de apartament sînt abandonate în parcurile bucureştene

Din ce în ce mai mulţi bucureşteni îşi abandonează în parcuri sau spaţii verzi plantele de apartament cînd acestea ajung la anumite dimensiuni sau cînd devin de nestăpînit.
Cîteva organizaţii de protecţie a plantelor au găsit în Parcul Tineretului cîteva exemplare de ficus giganticus pe care vor să le mute, cît mai curînd, în pădurile tropicale de unde vin şi unde se simt cel mai bine.

„Le ţin în casă, se joacă cu ele cît sunt mici, însă în momentul în care se măresc şi au nevoie de spaţiu, punînd chiar în pericol viaţa copiilor, stăpînii lor le abandonează. Pur şi simplu le duc într-un parc şi le lasă acolo. Multe specii de plante se află în această situaţie”, ne.a declarat Mircea Miroiu, preşedintele Ascociaţiei „Vegetaţia încotro?”

Specialiştii afirmă că unele dintre aceste plante au devenit adevărate legume. Astfel încît, odată eliberate în natură sînt pradă sigură, nefiind în stare nici măcar să sugă din pămînt apa atît de necesară. De asemenea, fiind obişnuite cu oamenii, ele nici nu se mai feresc de copii, care, de multe ori, le rup.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Mihai
28 februarie 2010 22:00
Citește mai mult despre: Bucuresti parcuri plante

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult