Tot mai multe restaurante gătesc după rețete compensate

Tot mai multe crâșme și bufeturi de gară din România gătesc după rețete compensate, fenomen nou, apărut după ce tot mai mulți medici de familie au recomandat pacienților mâncare.

„Da, într-adevăr, tot mai mulți oameni, în principal pensionari, vin la medic doar ca să ia niște medicamente, acestea fiind singura lor hrană”, ne-a declarat Alexandrina Tudorache, medica de familie din cartierul bucureștean Militari.

Cu sprijinul Ministerului Sănătății s-a pus pe picioare un program de hrănire a pensionarilor prin rețete compensate. Iată ce spune ministrul Cseke Atilla: „Statul și-a luat angajamentul să plătească anumite ingrediente din rețetele de mâncare: făina, zahărul, uleiul și ouăle, adică produsele de bază.”

Pentru cazurile grave de subnutriție, ministerul are alocat un fond special, astfel că există bani pentru cei care trebuie trimși să mănânce în străinătate.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Mihai
6 iunie 2011 11:51

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult