Tot mai mulţi cetăţeni din Strehaia, prinşi la furat spanac după ce au auzit că conţine fier

Românii care cultivă spanac au încă un motiv să-şi păzească bine grădinile! Recent, un documentar care indica leguma respectivă ca sursă importantă de fier a fost urmărit de mai mulţi cetăţeni din Strehaia.

La scurt timp, spun autorităţile, aceştia ar fi început să prade culturile de spanac, broccoli şi varză de Bruxelles ale vecinilor, cu scopul de a le valorifica la Remat.

Alţi localnici se jură că au obţinut spanacul prin mijloace legale. “Am strâns o căruţă de spanac lăsat de oameni în faţa porţii. Nu le mai trebuia, şefule”, se justifică un strehăian. “Mă duc cu el să mi-l cântărească, sper să fie suficient fier în el cât să mănânce şi gura mea o pâine. Deşi, sincer, nu-mi imaginez unde-i fierul în frunzele astea. Ştiţi ce uşor se taie cu flexul? Nici nu te aude vecinul… pardon, omul care l-a aruncat, că nu-i mai trebuie.”

“Spre nemulţumirea culegătorilor clandestini, pentru un gram de fier trebuie să aduni cam 40 kg de spanac”, explică un nutriţionist. Cu toate acestea, mai mulţi întreprinzători din Strehaia şi-ar fi construit vile cu banii obţinuţi din vânzarea spanacului la fier vechi, semn că aceştia au reuşit să sustragă deja cantităţi impresionante de verdeaţă.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
31 iulie 2013 06:10

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult