Tot mai mulţi fundamentalişti islamici sunt atei. Jihadul, încotro?

În urma unui recensmânt efectuat în Afganistan, 90% dintre talibanii teroriști care plănuiesc atentate sinucigașe s-au declarat atei convinși. Cei mai mulți dintre ei spun că au renunțat la credința islamică pentru că și-au dat seama că religia e o simplă superstiție iar Coranul e doar o carte fără ilustrații și plină de exagerări gratuite.

Imediat după publicarea studiului, postul arab Al Jazeera a difuzat un mesaj din partea lui Osama bin Laden, în care celebrul terorist părea îngrijorat pentru viitorul organizației pe care o conduce. „Sigur că mă tem că membri Al-Qaida nu-i vor mai urî la fel de mult pe americani fără suportul credinței islamice. Până acum a fost simplu: eu le spuneam că Profetul Mahomed zice că trebuie să-și zboare creierii, ei se și apucau să facă bomba. Dacă le mai trânteam și câte un verset din Coran, se căcau pe ei de frică. Acum ce să le zic? Să comită atentate sinucigașe doar așa, să vadă dacă le iese?”

Specialiștii în psihologie teroristă spun însă că nu există motive de îngrijorare pentru viitorul terorismului islamic, pentru că și talibanii atei îi urăsc pe americani la fel de mult. Singura diferență e că sunt mult mai miștocari, iau numele lui Allah în deșert și cântă „ Alo, Allah? Sunt eu, Picasso.”

Scris de TNR
24 martie 2011 17:03

Alte articole

Vezi mai mult