Românii fac pași importanți spre civilizație. S-au dus vremurile în care aruncau la întâmplare gunoiul într-o pungă de pe geam! Astfel de obiceiuri sunt aproape uitate, la fel ca tabla înmulțirii. Mai nou, românii reciclează inteligent: PET-urile în iarbă și chiștoacele pe trotuar, pentru ca cei de la salubritate să nu se încurce cu sortarea acestor deșeuri.reciclare_selectiva_romania.jpg

Românii reciclează tot mai sofisticat. Unii aruncă chiștoacele după tipul țigării: ”Pe ale soției, care fumează slims, le arunc pe autostradă. Pe ale mele le arunc în parcarea blocului. Nu sunt idiot să le arunc aiurea, pe toate, la grămadă”, spune Marian, din Berceni.

Alții sunt și mai proactivi. Ei trec pe la toți locatarii din bloc cu un sac în care își golesc toți scrumierele, apoi toate chiștoacele sunt aruncate pe trotuar în apropierea unei școli: ”Să se bucure și copiii. Să-i vezi cum le adună și le golesc, apoi își rulează singuri câte una în foiță. În felul ăsta învață că nimic nu vine gratis în viață. Și nu mai sunt nevoiți să fure de la noi din pachet. Asta înseamnă să educi noua generație!”.

Scris de TNR | Thursday, 26.09.2019 10:52 Social

National Cinematografic