Tot mai mulţi români preferă să fie declaraţi dispăruţi pentru a nu mai fi invitaţi la nunţi şi botezuri

Un fenomen straniu devine din ce în ce mai des întâlnit în România, după ce mii de români au dispărut fără urmă odată ce au primit invitaţii la diverse evenimente. Se pare că este vorba de o reacţie de autoapărare, cetăţenii dorind să-şi conserve puţinii bani strânşi în ultimii zeci de ani de muncă.

„În ultimii patru ani am ajuns să mă împrumut pe la bănci şi cămătari pentru a putea să plătesc tacâmurile la cele douăzeci de nunţi la care am fost invitat. Botezul din februarie m-a făcut să-mi amanetez maşina, care ulterior a fost confiscată pentru că nu am mai avut bani de rată. Când am primit şi invitaţia la nunta vărului de-al treilea, Costică, am fugit în munţi cu puţinul care mi-a mai rămas!”, a declarat sub protecţia anonimatului un sătean din Găeşti.

Se pare însă că organizatorii de evenimente nu sunt deloc împăcaţi cu aceasta idee, care ar echivala cu o scădere de peste 10% la încasări. Astfel, în colaborare cu preoţii din sate, ei au organizat mai multe filtre pe traseele montane pentru a-i prinde pe fugari. „Avem informaţii că unul dintre ei se ascunde la cabana Voina, mergem acum să-l săltăm”, a spus râzând reprezentantul Toujour l’Argent, o firmă specializată pe făcut bani din nunţi.

Scris de TNR
25 iunie 2014 07:06

Alte articole

Vezi mai mult